Knjižnica v Mladinskem domu

V Mladinskem domu deluje tudi izposojevališče Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika.

V knjižnici je okoli 1.200 knjig za otroke in odrasle, predvsem leposlovno gradivo (slikanice, pravljice, romani). Knjige se redno menjavajo, tako, da je ponudba vedno aktualna. Knjižnico lahko obiskujejo krajani, ki so včlanjeni v knjižnico. Knjižnica je odprta vsako sredo od 16. do 17. ure. V JULIJU IN AVGUSTU JE KNJIŽNICA ZAPRTA! Lahko se prijavite k branju za bralno značko za odrasle "Korošci pa bukve beremo". Obrazec za prijavo in navodila dobite v izposojevališču Strojnska Reka, v Koroški osrednji knjižnici ali na spletni strani knjižnice www.rav.sik.si Občasno pa v knjižnici oz. Mladinskem domu prirejamo tudi pravljične ure z delavnicami.

Vljudno vabljeni!

Spletni portal

Spletni portal krajavne skupnosti Strojnska Reka je namenjen predvsem Vam, občanom. Na njem boste našli razna obvestila, novice ter si pogledali slike iz naših prireditev.

Lahko pa nam tudi pišete: nas pohvalite, okregate ali pa nam sporočite kakšno pobudo ali težavo.

Svet krajevne skupnosti

Organ odločanja o vseh zadevah v okviru nalog krajevne skupnosti je svet krajevne skupnosti, ki šteje sedem članov.

Svet krajevne skupnosti izvolijo občani četrtne skupnosti to je volilci s stalnim prebivališčem v krajevni skupnosti na podlagi enake volilne pravice s tajnim glasovanjem po večinskem sistemu.

MIX turnir 2015

Že 27. mix turnir v odbojki je v soboto, 29. 8. 2015, pozdravilo prečudovito jutro. Vreme nam služi že vsa leta, kar nas poleg zvestih navdušencev dodatno motivira za organizacijo.

Letos je sodelovalo nekoliko manj ekip kot pretekla leta, a smo prilagodili sistem igranja, tako da se je igralo do poznega popoldneva. Ob zelo izenačeni in borbeni igri je pokal za prvo mesto osvojila ekipa Peugeot Avto center Ravne, za drugo mesto Sosedi in tretje Munki. Četrto mesto je osvojila ekipa Ta mladi, peto pa ekipa Krovstvo in kleparstvo Filipa Kerta. A kot že ves čas poudarjamo, lepo je igrati, a lepo se je tudi družiti. Vedno znova se vračajo bivši igralci odbojke v Strojnski Reki, bivši prebivalci te krajevne skupnosti, sedanji krajani, še posebej pa smo veseli otrok, ki ves dan uživajo na otroškem igrišču, na mivki in sosednjem travniku. Za njih so bile pripravljene posebne animacije ter se pekle palačinke velikanke. Oni so naše upanje, da se bo ta odbojkarska tradicija nadaljevala tudi v prihodnje. Pa tudi pri sami organizaciji so pridno pomagali, saj so ves čas skrbeli, da gledalcem ni zmanjkalo sladkih dobrot, ki so jih spekle prizadevne krajanke. Ob vsesplošnem zadovoljstvu se že veselimo prihodnjega in upamo, da nas bodo naši zvesti sponzorji pripravljeni še naprej podpirati, saj brez njih turnirja praktično ne bi mogli izpeljati. Zato hvala vsem za finančno pomoč ali praktična darila.

Športno društvo Strojnska Reka

Galerija

Vremenska napoved

Zadnje novice

Kontakt

Gačnikova pot 5
2390 Ravne na Koroškem
T: +386 2 8216000
F: +386 2 8216001
E: info@strojnska-reka.si
W: www.strojnska-reka.si

Sestava sveta KS

Svet KS Strojnska Reka sestavljajo:

  1. Silva BAN, predsednica, Stražišče 16
  2. Branko MERKAČ, podpredsednik, Stražišče 17
  3. Tanja HUDRAP, članica, Tolsti vrh 128
  4. Romana PETEK, članica, Tolsti vrh 101
  5. Sabina RANC, članica, Zelen breg 10
  6. Boris RANC, član, Zelen breg 10
  7. Janez ROŽEJ,član, Zelen breg 15

Statistični podatki

 

Površina

Prebivalci

Stražišče   2,8 km2   206
Tolsti vrh 12,3 km2   908
Zelenbreg   5,2 km2   162
Skupaj 20,3 km2 1276
JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com